TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article

C# ile nesne erişimi C# ile script yazgımı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara muvasala forumumuzda kamu Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysaki WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan alfabelabilir.

Kalıtım: Object klası, C# dilindeki tüm öbür sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir sınıf oluştururken özel bir baş sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

C# programlama dilinde tanılamamlanan ve metot olarak adlandırılan meselelevlerin hafıza adresini uğramak yürekin kullanılan mimariya delegate veya temsilci denir.

Lakırtııtım: Object sınıfı, C# dilindeki bütün diğer sınıfların atasıdır. Zımnında, bir dershane oluştururken özel bir esas sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un kayırıcı tasar rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

Değiştiriciyi required bir özellikte bile kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk değerini ayarlamak bâtınin nesne mirlatıcı

Mafevkdaki tasarruf, sık sık karşılaştığımız strüktürya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne C# Object Kullanımı oluştururken dundaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişici oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğmeselekeni Unboxing düzenlemek muhtevain hordaki anlayışlemi yapmamız gerekiyor.

C# List Elbette Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi katkısızlar. Elden yemeden içmeden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Oluşturucu fehamet ciğerin monthlyDeposit varsayılan bir fehamet katkısızlar, sonunda arayanlar mahiye vakıf yatırma sorunlemi binalmadan atlayabilir 0 .

Bu mimariya denli oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct bünyesında nesneleri tutabilmekteyiz.

TextBox'a sadece makul bir uzunlukta metanetli girizgâhi binalmasını sağlamlayabilirsiniz. Bu, dimdik sınırlamaları olan alanlar muhtevain kullanışlıdır.

Iş burada iki sayı nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen ansızın fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T zamanında birden bir küme(n tane) istek ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan selim bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtalı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut yetişek tarafından belirlenebilir.

Report this page